Musikalinspirerade macarons säljs i San Francisco

Få anrika bakverk har fått ett så pass stort uppsving under de senaste åren som de luftiga franska biskvierna kallade macarons. Biskvierna, som görs på huvudingredienserna äggvitor, mandelmjöl, florsocker och socker, har blivit omåttligt populära både i Europa och USA och säkerligen även andra delar av världen allteftersom trenden spridit sig. Många glada amatörbakare ger sig på att skapa sina egna macarons och är mer eller mindre framgångsrika. Macarons är ingen lätt historia att baka, men är väl värda besväret och vad gäller fyllningen finns oändliga möjligheter till smakblandningar. Hitta rätt utrustning här genom att söka efter "macaron".

Den kaliforniska dagstidningen San Jose Mercury News skrev nyligen om ett San Francisco-baserat bageri som tagit sina macarons till nya höjder genom att låta dem inspireras av en musikal. Bageriet, som hittas på välkända Macy’s Union Square, har skapat en rödglittrig macaron som en hyllning till den Tony award-vinnande Broadway-musikalen ”Hedwig and the Angry Inch”. Utsidan är inte det enda som är speciellt med denna glammiga macaron – den innehåller dessutom bourbon- och apelsinmarmelad och har brandymarinerade körsbär i mitten. Glittret är naturligtvis ätbart, trots sin metallskimrande glans.

Hedwig-macaronen finns att köpa styckvis för $2 (cirka 13 kronor) eller i lådor om 14 stycken för $35 (240 kronor). Enligt våra källor är det billigare att köpa styckvis, men vi tvivlar något på dessa uppgifter. I vilket fall ett måste för alla macaron-intresserade turister som befinner sig i området!