Fantasirika tårtor till barnen

När man skall ha ett kalas eller något annat evenemang med sina barn så slår det aldrig fel att bjuda på en tårta. För vuxna räcker det för det mesta med en vanlig jordgubbstårta med grädde men det är inte alltid så spännande och roligt. Barntårtor är något som både konditorier och bagare kan vara specialiserade på att baka, detta innebär att tårtan inte har en traditionell form utan kan se ut i princip hur som helst.

Har man ett barn som exempelvis är mycket intresserad utav Batman så kan man köpa en tårta som ser precis ut som batman i både form och färger, eller varför inte ett lejon eller en bil. Ett av många företag som har inriktat sig på bland annat dekorationer till barntårtor är Barnkalaset, som har en hel avdelning med endast tårtdekorationer. Ta en titt och låt dig inspireras av alla tårtdekorationer som Barnkalaset har att erbjuda.

Vill man pröva på själv att baka en barntårta så kan endast ett recept ibland inte kännas tillräckligt för att komma igång. På bloggen enkonditorsbekännelser.se så finns det även videos tillsammans med recept som ger enkla instruktioner om hur du går tillväga för att skapa din första barntårta. Bloggen drivs av Camilla Eriksson som är utbildad bagare/konditor och som har erfarenhet av att baka tårtor.

Något som är bra med barntårtor med motiv och figurer på är att allt brukar vara ätbart, då figurer oftast tillverkas av marsipan eller något annat gott som är lätt att forma till en spännande sak eller karaktär.