Boken Smarta sötsaker: utan socker, gluten och mjölk

Bild: Sörmlandskök
Ofta är sötsakerna väldigt lockande för stunden men brukar tyvärr föra med sig ett dåligt samvete mot sig själv, sin hälsa och sin kropp. Nu verkar det dock finnas hopp för dig som blivit hopplöst förtjust i dessa godsaker. I den här boken finns det bland annat en chokladmousse som du faktiskt mår bättre av att äta än att vara utan den.

Boken är fullspäckad med olika typer av godsaker som faktiskt i princip bara är förklädda näringsbomber. De flesta recepten är på olika bakverk, desserter och dessutom en hel del olika typer av godis man kan göra själv. Allt fler har börjat med att helt utesluta socker, gluten och ibland även mjölkprodukter ur sin kost. Ibland handlar det om att man har en intolerans mot något av de tre ovanstående men oftast så är det faktiskt bara ett enkelt och aktivt val för att kunna äta och må bättre.

Boken är baserad på väldigt enkla recept helt utan en massa krångliga beskrivningar och ingredienslistor. Många av recepten är också olika typer av raw food vilket innebär att du mer eller mindre bara rör ihop alla ingredienser utan att använda någon form av tillagning. Några av recepten är lite mer lika de traditionella varianterna där det också krävs att du gräddar kakan eller godiset innan du äter det.

Totalt innehåller boken ”Smarta Sötsaker” cirka 70 utsökta recept där man bland annat kan hitta chokladmuffins, chocolate chai mudcake, eller en vanilj- och päronkaka. Utöver alla god recept boken har att erbjuda finns det också en hel del information om just gluten, socker och mjölkprodukter så att du lättare ska kunna förstå hur det påverkar våra belöningssystem och hur din kropp faktiskt påverkas. Många har provat på att helt utesluta socker i sin kost och därmed också upptäckt att det faktiskt går. De flesta som prövat detta har dock upplevt att det saknats något och det är helt enkelt för att vi också behöver något sött ibland även om mängden ska vara bra mycket mindre än vad många av oss äter idag. Med den här boken kan du helt enkelt ta en extra kaka till kaffet utan ett dåligt samvete på köpet.